Bel ons nu: (0592) 61 24 64
Nieuwe en gebruikte tractoren en landbouwmachines

Talentontwikkeling op basisschool "De Hekakker"

De kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de basisschool “De Hekakker” in Norg krijgen zogenaamde ateliers, (een mini cursus) aangereikt, om hun talenten te ontwikkelen. Het gaat hierbij om activiteiten op 4 vrijdagmiddagen, zoals cultuur, sport, techniek, koken, wetenschap of een vreemde taal.
In de afgelopen periode hebben 6 studenten van het MBO Terra college in Groningen, t.w. Vera Dijkstra, Niels van Breugel, Demi Huizinga, Antonio Overgaauw, Antrea Hogen Esch en Derk-Jan van der Sluis, de kinderen begeleid op verschillende bedrijven die actief zijn in de agrarische sector.
Zo hebben de kinderen op de 1e vrijdag een theorie dag gehad op school. De 2e vrijdag gingen ze langs bij akkerbouwbedrijf VOF Bosma in Zuidvelde, de 3e vrijdag bij Hoven landbouwmachines, in Langelo, en de laatste vrijdag bij melkveehouderij Mts. Martens-Bies in Westervelde.
Bij Hoven werden de kinderen, begeleidende ouders en studenten van het Terra college ontvangen met ranja, koek, koffie en thee. Waarna Vera Dijkstra iedereen van harte welkom heette namens de studenten en Janneke Hoven iets uitlegde hoe het bedrijf is ontstaan, en wat ze dagelijks zoal doen. Voor sommigen kinderen was het (bijna) gesneden koek, voor anderen was het allemaal nieuw
De kinderen moesten aan de hand van een opdrachten formulier door het bedrijf vragen beantwoorden als: “Welke hendel van deze trekker is voor voor- en achteruit?” “Hoeveel verschillende soorten olie staan er op de plank?” “Zoek sleutel 19 op de gereedschapskar van één van de monteurs, en waar wordt deze voor gebruikt?”
Ze gingen in groepjes door het bedrijf onder begeleiding van een student, of ouder/oma of andere begeleider. Als die het antwoord niet wisten, moest het gevraagd worden aan de mensen in de werkplaats.

Wij van Hoven landbouwmachines vonden het een geweldige middag!

Janneke Hoven geeft uitleg
Jack demonstreert, dat de spatruit van de laskap automatisch donker wordt, als er een vlam voor gehouden wordt.

 

Hoven Langelo

Hoven Langelo